logo

Home Technische Info Contact

20 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten

Het beste is maar goed genoeg. 


Depannage middendrukgasontspanners
gasdetendeur 1gasdetendeur 2GDR 133GDR133-2
Merken

 

Beveiligingen
Gasgebrekbeveiliging: Deze beveiliging vervangt de UPSO veiligheid. Als de uitlaatdruk inzakt (50% van de ingestelde waarde), zal de gasgebrekbeveiliging worden aangesproken en de klep dichtgaan. Dit zorgt ervoor dat de gasstroom onderbroken wordt. Via een lekkanaal blijft er een verbinding bestaan met de uitlaatzijde. Wanneer er geen gasafname is zal de druk via dit lekkanaal weer opgebouwd worden. Als de druk hoog genoeg is zal de klep weer open gaan. De uitlaatdruk kan onbedoeld inzakken, doordat de inlaatdruk inzakt of doordat de afname hoger is dan de maximale capaciteit van de regelaar.
De gasgebrekbeveiliging kan niet toegepast worden bij een inlaatdruk hoger dan 1 bar

Veiligheidsmembraan: Deze biedt bescherming bij een scheur of een lek in het hoofdmembraan. Het veiligheidsmembraan beperkt de doorstroom naar de afblaas opening tot een 30 liter per uur. Als er een groot lek in het hoofdmembraan zit, zal de uitlaatdruk met 50% stijgen, hierdoor wordt de overdrukbeveiliging (OPSO) aangesproken.
Een veiligheidsmembraan kan niet toegepast worden bij een inlaatdruk hoger dan 1 bar.

Externe stuurleidingen: Sommige regelaars zijn voorzien van een interne stuurleiding. Dit zorgt voor het optimaal functioneren van de regelaar. Externe stuurleidingen worden aangeraden bij een ingangsdruk hoger dan 4 bar.

Temperatuurbeveiliging: (brandbeveiliging) Elke afslagveiligheid is voorzien van een temperatuur “zekering”. Deze zorgt ervoor dat de klep van de beveiliging dicht gaat bij een hoge temperatuur (tussen 180 en 200°C).

DVGW aanbeveling m.b.t. veiligheid: De regelaars zijn gekeurd door de Duitse keuringsinstantie DVGW. De keuring is gerelateerd aan de Duitse regelgeving en condities voor veiligheid van gasinstallaties.

gasontspanner 3

gasontspanner 4gasontspanner 5gasontpanner 6gasontspanner 7

Zie ook :

The gasbook

Actaris Type 133 en 233

Eriks Itron

Handleiding Weishaupt


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2012 GoLanTec | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Versie laatst bewerkt op 6/9/2012

Terug naar hoofdpagina