|
---|
>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten.
Het beste is maar goed genoeg.
Camerabewaking
Het meest waardevolle eigendom dat ‘gestolen’ wordt bij een inbraak is ‘het gevoel van veiligheid’ in je eigen huis.
Camerabewaking is alomtegenwoordig en niet meer weg te denken. Het is één van de meest gekozen bewakingssystemen voor het opsporen en detecteren van inbraken, diefstallen en vandalisme. Camerabewaking is de beste manier om te weten te komen wat er zich heeft voorgedaan tijdens uw afwezigheid.
De IP camera’s kunnen dienen om objecten of personen te bewaken, te bekijken en te controleren. Camera’s bewaken publieke of privé locaties, de geregistreerde gebeurtenissen kunnen bewaard worden en opgevraagd worden. Daarnaast is het mogelijk om ook live naar de beelden te kijken via de app op uw smartphone, tablet of computer.
Voordelen
Twee uitvoeringen camera’s
Het verschil tussen bullet en dome. Dome- en bullet-camera's leveren identieke beeldkwaliteit en kunnen beide zowel aan de muur als aan het plafond bevestigd worden. Het verschil zit hem enkel in het uiterlijk. Binnen wordt bijna altijd voor een dome-camera gekozen omdat deze minder opvalt. Buiten wordt de afschrikkende en preventieve functie van een bullet-camera op geapprecieerd.
a) De bullet camera is eigenlijk het klassieke cameramodel. Je kan een bullet ip camera buiten of binnen plaatsen. Dit type camera is redelijk groot en opvallend en wordt doorgaans aan een muur of paal bevestigd. De montage ervan is niet moeilijk en bij draaibare camera’s kan men makkelijk de draairichting instellen om voor een optimale camerabewaking te zorgen. Doorgaans is een bullet camera voorzien van een infraroodfunctie, waardoor hij ook in donkere omstandigheden kwalitatieve beelden kan maken. Een nadeel aan bullet camera’s is dat ze vrij makkelijk gesaboteerd kunnen worden als ze op lage hoogte hangen. Ze zijn in vele gevallen ook minder esthetisch dan de dome camera’s.
b) Een dome camera valt minder op dan een bullet camera. Deze koepelvormige camera’s met glazen of kunststof behuizing worden doorgaans aan het plafond of een muur bevestigd, maar met behulp van een beugel kunnen ze ook aan palen gemonteerd worden. Door de stevigheid van dit cameratype is hij zeer geschikt voor camerabewaking buiten. Een ander voordeel is dat het moeilijk is om de lens te zien. Hierdoor wordt het moeilijk voor inbrekers om te weten of ze gefilmd worden of niet. Qua soorten dome camera’s zijn er veel keuzemogelijkheden. Zo zijn er modellen met een vaste filmrichting, maar er zijn ook versies met draaibare lenzen, bewegingssensoren, nachtzicht en zoomfunctie.
Resoluties en infra rood
Infrarood
Witlicht vs. Infraroodlicht. Om ’s nachts goede camerabeelden te bekomen moet er vaak “bijgelicht” worden. Dit kan zowel met normaal zichtbaar “witlicht” als onzichtbaar Infraroodlicht. Witlicht heeft een betere afschrikwekkende werking dan infraroodlicht als het op bewaking aankomt en het heeft tevens als voordeel dat de locatie verlicht is, wat bijdraagt tot de normale activiteiten. Het energieverbruik van witlicht ligt echter hoger dan dat van Infraroodlicht. Daarnaast zorgt witlicht ook voor “lichtvervuiling”.
- Passief Infrarood: met passief infrarood worden camera’s bedoeld die gevoelig zijn voor warmte: warmtebeeld- of thermische camera’s. Het gaat dan om het ontvangen van infrarood (warmte) straling.
- Actief Infrarood: met actief infrarood wordt de combinatie van een infraroodstraler en een infraroodgevoelige camera bedoeld. Hiermee zien we eigenlijk de terugkaatsing van de infraroodstralen op een voorwerp/persoon welke uitgestuurd werden door de infraroodstraler.
IR = infrarood is nachtzicht. Infraroodtechnologie zorgt dat ook 's nachts alles goed zichtbaar is
Ook ’s nachts buitengewone beelden. Zodra het donker wordt, schakelen de camera's automatisch over op infrarood-LED-technologie. Deze is voor het menselijk oog onzichtbaar. Hierdoor beschikt u zelfs in volledige duisternis over heldere beelden.
Plaatsing Straler
De montagehoogte is ook van invloed op het uiteindelijke resultaat. Een lager geplaatste straler heeft een groter bruikbaar oppervlak dan een hoger geplaatste straler. Daarnaast is het bij een lager geplaatste straler/camera opstelling ook makkelijker om gezichten/details te herkennen als gevolg van de verticale beeldhoek.
60 m smart IR
Lenzen
Brede beeldhoek is zo goed als overal inzetbaar. Met de verstelbare lens bepaalt u zelf de beeldhoek. Kijk dichtbij, kijk ver weg en stel precies scherp
Eyeball
Gemotoriseerde lenzen
Autofocus
Resolutie
2 à 12 MP. MP = Mega pixel
5-megapixel-sensor, vergelijkbaar met tweeënhalf keer Full HD. Ook op grote afstand zijn details goed zichtbaar en u zoomt digitaal in zonder kwaliteitsverlies.
3-megapixel-sensor, vergelijkbaar met anderhalf keer Full HD.
2-megapixel-sensor
Ruisonderdrukking
De sensor beschikt tevens over ruisonderdrukking
HDR
De sensor beschikt tevens over HDR (high dynamic range). Dit resulteert in levensechte kleuren en perfect belichte beelden. Dynamiek is het verschil tussen meest licht en minst licht uitgedrukt in dB.
HDR is een veelbelovende verbetering van de beeldkwaliteit. De eenvoudigste beschrijving is wellicht: helderder wit en tegelijkertijd donkerder zwart. Stel je wil een tekening maken en je hebt tien potloden: een zwarte, een witte en acht grijze die variëren van donkergrijs tot witgrijs. Je kunt iets tekenen, bijvoorbeeld een landschap, waarvan andere mensen kunnen herkennen wat het is.
Maar wat als je honderd potloden hebt? Zwart, zo goed als zwart, zo goed als zo goed als zwart, donker donkergrijs, donkergrijs en ga zo maar door totdat je bij wit bent. Met veel meer tinten kun je een veel realistischere tekening maken, of niet dan? Voeg nu kleur toe. In plaats van een handjevol kleuren, heb je er duizenden.
In feite is dat HDR. Een breder bereik van licht. Maar bij HDR gaat het ook om meer helderheid, zodat de heldere delen van je beeld ook echt helder zijn.
120 dB WDR
Wide Dynamic Range (WDR)
Dynamic Range is het verschil in lichtniveau tussen de donkerste en de helderste plek in een bepaalde camerabeeld. Een bewolkte dag met weinig schaduwen heeft een laag dynamisch bereik, diepe zwarttinten en geen extreme hoogtepunten. Op een zonnige dag echter, met echt duidelijke schaduwen, is er een groot verschil tussen de lichtste en donkerste gebieden in het camerabeeld en dit heet een breed dynamisch bereik (WDR, ook bekend als High Dynamic Range, of HDR.)
In de natuur zijn er dynamische bereiken die verder reiken dan de camera of het menselijk oog kan waarnemen. Een voorbeeld is wanneer je een foto van een persoon wilt nemen voor een helder raam. De persoon wordt goed belicht en daardoor word wat achter de persoon schuil gaat nog lichter of de persoon wordt onderbelicht waardoor wat achter de persoon schuil gaat goed in beeld is. Het dynamisch bereik tussen de persoon en de wat achter de persoon schuil gaat is breder dan de camera aankan. WDR (Wide Dynamic Range) is een technologie waarbij het bereik van de IP camera's wordt uitgebreid met een groter bereik tussen lichte en donkere gebieden.
Als u camerabeelden met grote verschillen tussen licht en donker, zorg er dan voor (als u een goed beeld wilt hebben) dat u een camera aanschaft met een WDR functie.
Soorten verbindingen camera’s
Analoog
Voorbijgestreefd
IP met kabel en aparte voeding
Voorbijgestreeefd
IP met ingebouwde voeding via de IP kabel (POE)
Onze bekabelde camerasystemen bestaan uit een combinatie van camera’s, een recorder en kabels. Wij sluiten de camera's met slechts één kabel (POE Power Over Ethernet) aan op de centrale recorder. Over deze ene kabel verzendt de camera zijn beelden naar de recorder en voorziet de recorder de camera's van spanning. Een stopcontact in de buurt van de camera is dus niet meer nodig.
IP met ingebouwde voeding via de IP kabel (POE) en via stopcontact
Dit draadloos camerasysteem werkt met communicatie via het stroomnet. De beelden worden verzonden over het bestaande elektriciteitsnet. Een gegarandeerde verbinding, de hoogste beeldkwaliteit, veilig en storingsvrij. Een bereik van honderden meters binnen uw huis met een perfecte beeldkwaliteit.
U sluit de camera’s enkel aan op een aanwezig stopcontact. Terwijl zij van stroom worden voorzien, verzenden zij hun beelden over het elektriciteitsnetwerk naar de recorder. Verschillende circuits, fase, nulleider, etc....zijn geen probleem.
IP wifi
Een draadloos camerasysteem. Onze draadloze camerasystemen bestaan uit een combinatie van camera’s en een recorder die gebruikmaken van Wi-Fi, waarbij het signaal door de
ether wordt verstuurd.
IP camera (4MP)
Bij IP Camerabewaking kan men iedere bewakingscamera integreren in het bestaand netwerk, dit is een zeer groot voordeel. Het nadeel hiervan is dat het netwerk overbelast kan geraken. Om dit te vermijden, wordt een IP camerasysteem gecombineerd met een NVR (Netwerk Video Recorder) met ingebouwde PoE (Power Over Ethernet). Op deze wijze kan er rechtstreeks op het opnametoestel aansluitingen uitgevoerd worden zonder het netwerk te belasten.
Montagebeugel
NVR recorder (8kanalen)
De 4 tot 8 IP cameras worden aangesloten aan een NVR (Netwerk Video Recorder) met ingebouwde PoE (Power Over Ethernet). Op deze wijze kan er rechtstreeks op het opnametoestel aansluitingen uitgevoerd worden zonder het intranetwerk te overbelasten.
• Hoge beeldkwaliteit
• Mogelijkheid tot real-time streaming van de beelden op afstand
• Mogelijkheid tot integratie van specifieke applicaties
Network Video Recorder
Recorders voor 1 tot 8 camera's
Een recorder neemt de camerabeelden op en zorgt ervoor dat u kunt
meekijken van afstand. Houd bij uw keuze rekening met extra kanalen voor
toekomstige uitbreidingen.
Opnamecapaciteit
1 TB
2 TB
4 TB : 4 Terra byte
1 TB = 1000 GB = 1000 Gigabyte
TV scherm
Home cam (IP camera)
Met de HomeCam beveiligingscamera kunt u op uw huis en uw kinderen passen, zelfs wanneer u er niet bent. Via dag/nacht live streaming en één applicatie kunt u een oogje in het zeil houden, waar u ook bent. Daarnaast biedt de HomeCam ook de mogelijkheid om via een ingebouwde microfoon en luidspreker te praten en luisteren van op afstand.
"We don't have much money to do this, so we are going to have to think " Lord Ernest Rutherford
© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem :
055 310242
|
Versie laatst bewerkt op 05/03/2018