logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

25 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf (HVAC) en bouwt energiebesparende oplossingen voor particulieren en industrie:


Reinigen CV installaties 

FernoxTF1 filter tegen magnetietFernox 2

Waarom moeten systemen gereinigd worden?

Systemen moeten gereinigd worden wanneer een nieuw systeem in gebruik wordt genomen of wanneer een nieuwe boiler binnen een bestaand systeem geïnstalleerd wordt. Het doel van reinigen en doorspoelen is het systeem te beschermen tegen verontreiniging met minerale olie, vooral bij heetwater-CV-systemen met lage temperatuur. Dit gebeurt door schadelijke stromingrestanten en installatieverontreinigingen die corrosie veroorzaken, te verwijderen. Reiniging van bestaande systemen zorgt ervoor dat zwart slib (ijzeroxide) en kalksteen worden verwijderd, wat leidt tot een verbeterde circulatie en minder brandstofverspilling en boilergeluiden.

VERHOOG HET RENDEMENT VAN UW CV INSTALLATIE

VERLAAG HET GELUID VAN UW CV INSTALLATIE

De gevolgen van corrosie.

Slib en kalkschilfers zijn de twee voornaamste boosdoeners. In alle onbehandelde verwarmingsinstallaties ontstaat zwart slib zodra corrosie optreedt. Het vormt een compact bezinksel in alle “rustige gebieden” van een centrale verwarmingsinstallatie en is de oorzaak van de meeste problemen in radiatoren, leidingen en ketels. Ketelsteen daarentegen ontstaat door harde kalkafzettingen die worden afgezet op de heetste oppervlakken in de installatie.

Net zoals zwart slib en bruin slib (bruin slib wordt veroorzaakt door teveel lucht in de installatie) is ketelsteen de oorzaak van een lager rendement, warmteverlies en mechanische storingen.

Voor het reinigen van bestaande installaties,

Vooral als een nieuwe ketel wordt geïnstalleerd op een oude installatie, moeten het slib en de kalkschilfers vóór de inbedrijfstelling worden verwijderd.

Verwijder slib.

Bescherm uw installatie.

Protector/Fernox

De krachtige omkeerbare spoelpomp

De meest efficiënte methode om vervuiling uit de installatie te verwijderen. Samen met een zure of neutrale reiniger zorgt de pomp voor een volledige reiniging. Het is een krachtige zuurbestendige spoelpomp die is ontwikkeld om ketels en verwarmingsinstallaties snel te reinigen zonder de radiatoren te demonteren. De spoelpomp in combinatie met Fernox System Cleaner, kan in één behandelingsbeurt een complete centrale verwarmingsinstallatie spoelen.

Preventief voor de toekomst:

a) Compacte waterverzachtercartouche in de toevoer van CV water.

taconovataconova 2

VM 98 Befülleinheit MEGAFILL

b) TF 1 Filter: Pakt magnetiet

TF1 filter fernoxTF 1 filter doorsnede

Hydrocyclonic and magnetic in-line filter

Unique action, removes magnetic and non-magnetic contaminants

Fits vertical and horizontal pipe work

Dosing point for Fernox ‘F’ range products

Cleaned in minutes without removal or disassembly valve

Will not block or restrict flow

All valves and fittings included

Zie ook:

http://www.fernox.com/index.php?cccpage=solving_your_problems

 

 "Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2015 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 2/09/2015

Terug naar hoofdpagina