logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen eurobesparende en energiebesparende HVAC installaties.

 

Voorfiltering regenwater of hemelwaterlavastenenlavastenenlavastenen

Voorfilter: zuiveren op de inloop met lavastenen toevoerfilter

Filters op basis van weefselmateriaal: cocosmatten, zandfilters, cokesfilters en vergelijkbare constructies met kiezels, lavastenen en andere zogenaamde filtermaterialen, vragen zeer veel onderhoud. De vervuilingen worden tegengehouden in het filtermateriaal. Wanneer deze vervuilingen niet regelmatig manueel worden verwijderd, zal het filtermateriaal toeslibben, waardoor het rendement van de filter aanzienlijk daalt en verstoppingsgevaar dreigt.

Door de biofilmvorming heeft deze filter ook een biologische reinigingscapaciteit.

 

Model 1. Lavastenenfilter 70 x 70 x 50 voorfilter lavastenen

AFMETINGEN: Lengte 70 cm x breedte 70 cm x hoogte 50 cm

Dit betonnen filterelement dient om takjes en bladeren uit het hemelwater, afkomstig uit de dakgoot, tegen te houden. De regenwaterfilter wordt voor de regenput geplaatst. Het opgevangen hemelwater komt in het eerste compartiment terecht. Het wordt door de betonrooster geleid en gefilterd door de lavastenen die zich in de middelste kamer bevinden. Tenslotte komt het water in de laatste kamer terecht waarna het hemelwater in de hemelwaterput terecht komt. Om verstoppingen en bevuiling van het water te voorkomen door rottend organisch materiaal, is het aan te raden de regenwaterfilter regelmatig te reinigen.

Model 2 : Lavastenenfilter 150 x 100 x 100lavastenen model 2

AFMETINGEN: Lengte 150 cm x breedte 100 cm x hoogte 100 cm

Dit betonnen filterelement dient om takjes en bladeren uit het hemelwater, afkomstig uit de dakgoot, tegen te houden. De regenwaterfilter wordt voor de regenput geplaatst. Het opgevangen hemelwater komt in het eerste compartiment terecht. Het wordt door de betonrooster geleid en gefilterd door de lavastenen die zich in de middelste kamer bevinden. Tenslotte komt het water in de laatste kamer terecht waarna het hemelwater in de hemelwaterput terecht komt. Om verstoppingen en bevuiling van het water te voorkomen door rottend organisch materiaal, is het aan te raden de regenwaterfilter regelmatig te reinigen.

DOEL
Dit betonnen filterelement dient om takjes en bladeren uit het hemelwater, afkomstig uit de dakgoot, tegen te houden.

WERKING
De regenwaterfilter wordt voor de regenput geplaatst. Het opgevangen hemelwater komt in het eerste compartiment terecht. Het wordt door de betonrooster geleid en gefilterd door de lavastenen die zich in de middelste kamer bevinden. Tenslotte komt het water in de laatste kamer terecht waarna het hemelwater in de hemelwaterput terecht komt.

ONDERHOUD
Om verstoppingen en bevuiling van het water te voorkomen door rottend organisch materiaal, is het aan te raden de regenwaterfilter regelmatig te reinigen.

Deze betonnen put bestaat uit 3 kamers, waarvan de middelste kamer gevuld is met lavasteen. Het regenwater komt in de eerste ruimte, vloeit door de lavasteen, om uiteindelijk via de derde ruimte in de regenput te stromen.
lavasteen 1lavasteen 2
Wat is lavasteen?
Lavasteen is afgekoeld lava wat de vorm van poreus gesteente heeft aangenomen. Dit gesteente is veelal bruin gekleurd met een heldere rode tint er doorheen. Afhankelijk van de oorsprong van het steen zijn er ook andere soorten lavasteen te verkrijgen. Voorbeelden hiervan zijn een diep zwarte lavasteen, grijs bruine lavasteen en een grijze soort lavasteen. De kleur van de lavasteen heeft te maken met de bodem waar het Magma uit is gekomen. De samenstelling van de grond bepaald de kleur.

Waarvoor gebruik je lavasteen?
Lavasteen heeft een tal van gebruiken binnen de aquarium hobby. Het grootste en meest bekende is het gebruik als hardscape. Hierbij kunnen we het gebruiken om de sfeer neer te zetten van een rotspartij. Om dit goed over te brengen is het aan te raden om naar grillige stenen te zoeken met zo min mogelijk grote gaten.

De grootte van de gaten in de lavasteen bepalen hoe poreus het gesteente is. Hoe poreuzer het gesteente is hoe lichter het gesteente is in gewicht. Al deze gaten en tunnels in het gesteente brengen voordelen met zich mee. Het bied de ruimte voor bacterie groei. Dit is ook de reden waarom lavasteen vaak word aangeraden als biomedia in vijvers en grote aquarium biologen. Het is namelijk niks anders dan de grove versie van onze biomedia zoals bijvoorbeeld bio-ringen of bio-ballen. De poreuze structuur van lavasteen maakt het mogelijk voor tapijtplanten zoals bijvoorbeeld Micramenthum Monte Carlo zich te hechten aan het lavasteen en de meest mooie effecten te geven. Natuurlijk is het ook mogelijk om mos hier goed op te laten groeien.

Lavasteen zit boordevol mineralen en sporenelementen. Dus het kan zeker geen kwaad om dit gebruiken als vulmateriaal in je aquarium.

Nadelen van lavasteen
Natuurlijk is lavasteen ook niet perfect. De positieve poreuze textuur kan namelijk ook in ons nadeel werken. Wanneer er grote gaten zitten aan de oppervlakte is dit een uitnodiging voor vuil om zich te gaan nestelen. Wanneer dit vuil niet verwijdert wordt loop je de kans dat algen de kop kan opsteken.

Kwaliteit lavastenen
Lavasteen 3

Hoeveelheid lavastenen ter vernieuwing
Kleine : 23 x 70 x 25 cm = 40250 cm³ = 40 liter
Grote : 50 x 100 x 50 = 150000 cm³ = 150 liter


Zakken  van 28 Liter 20 kg
28 Liter          8/16                                                                                                  €,-/zak
28 liter            40/80                                                                                                €,-/zak

 

 "Nous n’héritons pas de la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 9/11/2018

Terug naar hoofdpagina