logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf.

Geluidsdemping, isolatie

warmtepompomkastingclimeleon2deceuninck 5casettes binneopstelling

What is Noise?

It is the audible sound, that is propagated through the air and which is unpleasant to the receiver.
The Sound Pressure (Lp) level is what we really hear and it varies according to the premises and the distance between the source of the noise (extractor or fan) and the receiver.
The Sound Power (Lw) level is the amount of sound energy of a sound source (extractor or fan) every second and it is constant, in other words, it does not vary according to the premises or the distance from the sound source.

Sound pressure level (dB)

Noise

dB

Examples

Deafening

120
110

Thunder
Cannon fire
Steam whistle

Very Strong

100
90
60

Train in a tunnel
Street with dence Traffic noisy factory

Strong

70
60

Noisy office
Medium-sized workshop
Radio with the volume up high

Moderate

60
50

Large shop
Office

Gentle

40
30

Public library
Country road
Scrunching up paper
Quiet conversation

Very Gentle

20
10
0

Peaceful church
Silent night
Hearing limit

Geluidsisolatie, geluidabsorptie en ruimteakoestiek. wij bieden oplossingen voor akoestische verbetering met akoestische panelen en geluidsisolatieproducten. Noppenschuim, geluidsabsorbers, zware folies of andere geluidsisolatiepanelen en geluidwerende matten. Heeft u geluidsisolatie nodig voor uw kantoor, restaurant, zwembad, hobbyruimte, opnamestudio, oefenruimte of appartement? Wilt u een muur of deur, een trap, een machine, een werkplaats of garage, een compressor, een drumstel of een auto voorzien van geluidsisolatie.
Aanbevolen wordt hier het gebruik van panelen met geluidabsorberende en / of geluiddempende eigenschappen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u de juiste oplossing en het juiste product aanbieden.

Geluidsdempende buitenluchtroosters

roostersroosters 2
Geluiddempende buitenluchtroosters werken door absorptie. Zij combineren een goede geluiddemping met een lage luchtweerstand. Standaard worden de geluiddempende roosters vervaardigd uit continu thermisch verzinkte staalplaat, al dan niet voorzien van een hoogwaardige polyester poedercoating.
De geluiddempende roosters bestaan ook in inox of aluminium. Deze geluiddempende buitenluchtroosters zijn standaard voorzien van vogelgaas.
Toepassing als luchttoevoer- en luchtafvoeropeningen van: luchtbehandelingsruimten, ventilatieruimten, ketelhuizen, aggregaatruimten, gasstations, compressorruimten
Standaard roosters van:

Geluidsabsorberende en isolerende cassettepanelen

casettes binneopstelling
Geluidsabsorberende en isolerende panelen zijn cassettepanelen t.b.v. het afschermen van geluidsbronnen Een geluidsabsorberend en -isolerend paneel is opgebouwd uit een 1,5 mm continue thermisch verzinkte staalplaat; deze plaat wordt gezet en het element wordt gevuld met een speciaal geluidsabsorberende glaswol van 20 kg/m³. Met dit absorptiemateriaal wordt een hoge absorptiecoëfficiënt over een breed frequentiegebied verkregen.
De laag glaswol wordt afgedekt met akoestisch transparant afdekvlies; wanneer de glaswol in aanraking kan komen met water, olie of chemicaliën wordt een akoestisch transparante PE-folie toegepast. Aan de zijde van het afdekvlies wordt ter bescherming een 1,0 mm dikke continue verzinkte geperforeerde staalplaat aangebracht.
De perforatiegraad is 33%, waardoor de optimale werking van het absorptiemateriaal wordt gegarandeerd. De totale elementdikte is 55 à. 105 mm; de massa bedraagt 21 à 22 kg/m². Het paneel en vulling is kiem- en rotvrij en is niet brandbaar volgens NEN 6065, klasse 1.
Eigenschappen

Afmetingen

Acoustisch sandwichpaneel

sandwich paneel 1sandwich paneel 2
Zelfdragend geluidsisolerend en absorberend sandwichpaneel opgebouwd uit:

sandwich paneel 4

 

PVC acoustische sandwich panelen

deceuninck 1
deceuninck 2deceubninck 3deceuninck 4
deceuninck 5deceuninck 6
deceuninck 7deceuninck 8
Ingeval van onderhoud of beschadigingen kunnen de geperforeerde frontpanelen gemakkelijk van de achterste structuur verwijderd worden zonder daarvoor de volledige wand te demonteren.
De tand- en groefverbinding van de geluidwerende elementen voorkomt akoestische lekken en verzekert een sterke wandopbouw. Een dichting wordt aanbevolen tussen de onderste cassette en de onderliggende betonplint. Optioneel kan nog een dichting of fixatieprofiel tussen de flens van het verticale staalprofiel en de cassette geplaatst worden.
De geluidsabsorberende vulling is minimaal 50 mm dik en heeft een densiteit van 60 kg/m³. Dit isolatiemateriaal wordt door de interne geometrische vormen van de rugwand en het frontpaneel op zijn plaats gehouden. Het frontpaneel en de rugwand worden door middel van roestvast stalen schroeven aan elkaar bevestigd.
De geluidsabsorberende wand wordt opgebouwd met het geperforeerde frontpaneel naar de geluidsbron gericht. Deze kunnen zowel verticaal als horizontaal opgesteld worden.
De openingen op het begin en einde van de cassette laten ventilatie (convectie) toe. Zelfs indien verzadigd met water, blijven de verticaal geplaatste rotswolpanelen perfect op hun plaats zitten.
De zichtbare zijde van het absorberend materiaal wordt afgewerkt met een glasvliesdoek (60 g/m²) dat vuilafstotend en hydrofobisch werkt.
De geperforeerde voorpanelen zijn ongevoelig voor roestvorming en elektrochemische reacties.
U-vormige gegalvaniseerde staalprofielen worden als extra versterking in cassettes met lengte tussen 3.01 en 5.00 meter geplaatst. Dit profiel kan aangepast worden naargelang de benodigde lengte van het paneel, maar is maximaal 4..90 m lang

Dakventilatoren: 16 kHz : -21,5 dB(A)

dakventilatortekening geluidsdichte kast ventilatorvoorbeeld

Ventilator : Hoogte : 820 mm Breedte : 320 x320 mm

De geluidsdichte kast:

soni HEAVY: acoustische isolatiefolie

soni heavy
soni HEAVY is een bitumen folie met een transparante polyesterfilm als oppervlak. De zware folie is vooral geschikt voor het isoleren en matteren van metaalplaten. Een verdubbeling van de massa leidt tot een geluidsreductie van 6dB. De achterkant van soni HEAVY is zelfklevend.

Gewicht:

3 kg/m²

Materiaal:

Bitumen zware folie

Kleur:

zwart

Massa :

1000 x 500

Dikte (mm):

1.8

Achterkant:

zelfklevend (sk)

Brandgedrag:

FMVSS 302 DIN 75200, ISO 3795

Temperatuurbestendigheid :

-30°C tot +100°C

Verdere eigenschappen:

vuil afstotend

Akoestische eigenschap:

Geluiddempend

Toepassing:

vermindering van vibraties in metalen platen

soni WAVE: acoustische isolatiefolie

soni wavesoni wave
soni WAVE is een geluidsisolatie product gemaakt van een gegoten PUR-esterschuim met een luchtdoorlatend, afgedicht oppervlak (gepatenteerd proces). Het visueel aantrekkelijke golvende oppervlak bereikt uitstekende absorptiewaarden in alle frequentiebereiken. soni WAVE is een speciaal type akoestisch schuim van bellen en wordt voornamelijk gebruikt in de technische sector vanwege zijn robuustheid en uitstekende absorptie-eigenschappen.
Om de niet-klevende variant van het akoestische paneel te bevestigen, kunt u onze speciale Soniflex-lijm gebruiken.


Materiaal:

PUR schuim

Kleur:

donker grijs

Massa :

1000 x 500

Dikte (mm):

30, 50

Achterkant:

niet zelfklevend (nk), zelfklevend (sk)

Brandgedrag:

FMVSS 302 DIN 75200, ISO 3795

Temperatuurbestendigheid :

-40°C tot +100°C

Verdere eigenschappen:

Noppenschuim, vuil afstotend , olie- en waterafstotend

Akoestische eigenschap:

Geluidsabsorberend

Toepassing:

Absorptie op technisch gebied, Voering van behuizingen

"Beter een goede, tevreden en nu dus een "verdraagzame" gebuur, dan een verre vriend"


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 2/2/2019

Terug naar hoofdpagina