logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC installaties voor particulieren en industrie:

Nieuwe ketels in cascade: 325 kW


cascade 1cascade 2 remehacascade 3 remeha

cascade 4 remeha

Cascadeschakelingen van aardgas CV ketels
Een andere mogelijkheid, die meer en meer ingang vindt, vooral voor de installaties met een gemiddeld vermogen, is de plaatsing van een geheel bestaande uit een cascade (maximum 8) van huishoudelijke condenserende ketels. Dit geheel, voorgemonteerd en voorbedraad, moet beschouwd worden als één enkele condenserende ketel die werkt met een groot modulatiebereik. De condenserende ketel moet natuurlijk voorzien zijn van de kwaliteitslabel HR TOP afgeleverd door de KVBG..

Een cascadesysteem is een verwarmingssysteem waarbij meerdere cv-ketels parallel worden geschakeld om een groter vermogen te realiseren. Dit systeem is zeer geschikt voor grote gebouwen zoals productiebedrijven, kerken, hotels, verzorgingshuizen en kantoren. Ook in gebouwen met een grote warmtebehoefte, zoals scholen en zwembaden, wordt meestal een cascadesysteem geïnstalleerd.

Het op temperatuur brengen van een gebouw vraagt veel meer vermogen dan het op temperatuur houden van een gebouw. Hiervoor is een flexibele warmteproductie nodig. De CV-ketels dienen te beschikken over het grootste modulatiebereik. Hiermee wordt aan snel wisselende warmtebehoeftes voldaan en wordt optimaal gebruik gemaakt van de capaciteit van de cascade opstelling.

Door het leidingwerk te isoleren en de cascade opstelling aan te sluiten op een passende cascaderegeling ontstaat er een energiezuinige en duurzame installatie. Wanneer de cascaderegelaar de cv-ketels aanstuurt, zal de installatie niet uitvallen in geval van storing. Wanneer één cv-ketel in storing valt, zal de volgende cv-ketel de werking automatisch overnemen. Nog een voordeel van een cascaderegelaar is dat de cv-ketels cyclisch omgewisseld worden. Dat wil zeggen dat al de CV-ketels allemaal evenveel brander-uren hebben.

 

Collectief systeemcascade
Het systeem bestaat uit een cascade van vier ACV Prestige-ketels. Afhankelijk van de specifieke noden in verband met debiet, capaciteit en opstelling is er een cascade die precies ‘past’.

ACV:
1. Efficiënte installatie, opgebouwd uit hoogwaardige grondstoffen en materialen;
2. Correcte opvolging en technische beschrijving;
3. Dienst na verkoop die gemakkelijk bereikbaar is en snel kan interveniëren ;
4. Garantie van tien jaar: alle wisselstukken voor de installatie blijven leverbaar;
5. Belgisch bedrijf dat werkgelegenheid in eigen streek verzekert.

Te complex werkt averechts
De zoektocht naar een hoger rendement en een lager energieverbruik leidt tot vooruitstrevende installaties. Automatisering is daarbij essentieel. Een computer berekent en beheert de optimale sturing van het systeem. Maar net daarin schuilt het grootste probleem : bewoners verliezen het controlegevoel over hun persoonlijke comfort.

Zie ook :


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2021 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 25/10/2021

Terug naar hoofdpagina